Het thema voor het nieuwe seizoen is ‘Deel je leven’.
Hiermee zijn wij als commissie aan de slag gegaan en hebben weer een gevarieerd programma samengesteld.
Het is mogelijk dat er in de loop van het seizoen activiteiten plaatsvinden die bij het verschijnen van het boekje nog niet bekend waren. Deze zullen via de bekende kanalen bekend gemaakt worden
Zoals u zult zien is er ook een aantal activiteiten in het boekje opgenomen van de Gereformeerde Kerk in Ten Boer. Er is een eerste contact met hen geweest over vorming en toerusting en dit zal in het komende jaar een vervolg gaan krijgen.
Wij hopen u bij één van de activiteiten te ontmoeten.


Commissie Vorming en Toerusting
Kees Brak (Thesinge/Garmerwolde)
Jan Huijssoon (Gereformeerde kerk Ten Post)
Margreet van Nijen (Kloosterkerk Ten Boer)
Elisabeth Posthumus Meyjes (Kloosterkerk Ten Boer)
Tineke Werkman (Thesinge/Garmerwolde)
Ineke van Zanten (Gereformeerde Kerk Stedum)


Agenda Vorming en Toerusting

Nadere toelichting op de onderdelen van het jaarprogramma:
Filmavonden
- As it is in heaven
- American beauty
- Troubled water
Meditatieavonden en Kloosterweekend
Leerhuis Stedum
Bijbels Hebreeuws
Lichter leven
Verlengde uitdaging: Ik geloof
Zingen met Sanne
Eet mee in Kloosterstee
Helpen in Kenia
De Bijbelquiz
Het kloosterpad van 1453
Lijdensweek 2017
Gebedsweek 2017
Gemeente Groei Groepen
Instructieavond voor bezoekwerkers in de kerk
Jeugd
CJV
Sjops: Workshops voor het leven!
Jeugdactiviteiten Geref. Kerk PKN Ten Boer'

AdressenAgenda V&T
Donderdag 11 mei
Verlengde uitdaging, 20.00 uur

Zaterdag 13 mei
Kloosterpad

Dinsdag 23 mei
Leerhuis, 20.00 uur

naar het begin van de paginaFilmavonden


FILMAVONDEN

Data:
woensdag 26 oktober:
As it is in heaven
dinsdag 10 januari : American beauty
dinsdag 28 maart: Troubled water
Locatie: Trefpunt, Thesinge
Tijd: Vanaf 19.30 uur bent u welkom om alvast een kop koffie te drinken. De film start om 19.45 zodat er nog tijd is voor een nagesprek
Contact: Kees Brak
naar het begin van de pagina


As it is in heaven


Datum: Woensdag 26 november
Locatie: Trefpunt Thesinge
Tijd: Vanaf 19.30 uur bent u welkom om alvast een kop koffie te drinken. De film start om 19.45 zodat er nog tijd is voor een nagesprek.
Contact: Kees Brak

As it is in heaven
Daniel Daréus is een succesvolle internationaal bekende dirigent die aan de top meedraait. Maar hij is ook eenzaam. Na een lichamelijke en emotionele inzinking besluit Daniel zijn carriére abrupt te onderbreken en keert alleen terug naar het Zweeds dorpje Norrland waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Zijn komst maakt natuurlijk wel wat los want Daniel is wereldberoemd en dat maakt dat de inwoners van Norrland hem met evenveel bewondering als argwaan ontvangen. Hij wordt betrokken bij het plaatselijke kerkkoor en ontdekt weer zijn liefde voor muziek. Helaas is er tegenstand maar leert hij ook Lena kennen, een vrouw die hem helpt in zijn eigen onzekerheid. Het leven van Daniel en de levens van de inwoners van Norrland zullen nooit meer hetzelfde zijn, want ze maken allemaal een verandering door. Een film met herkenbare levensvragen.

Regisseur: Kay Pollak
Speelduur:132 minuten


naar het begin van de pagina


American Beauty


Datum: dinsdag 10 januari
Locatie: Trefpunt Thesinge
Tijd: Vanaf 19.30 uur bent u welkom om alvast een kop koffie te drinken. De film start om 19.45 zodat er nog tijd is voor een nagesprek.
Contact: Kees Brak

American Beauty
Lester Burnham woont met zijn gezin in een typische Amerikaanse buitenwijk. Lester is tweeënveertig jaar oud, zijn vrouw Carolyn haat hem en zijn dochter Jane, heeft absoluut geen respect voor hem. Bovendien probeert zijn baas hem eruit te werken. Maar als je toch niets meer te verliezen hebt, kun je net zo goed alles riskeren. Lester besluit om een aantal dingen in zijn leven te veranderen. Hij chanteert zijn baas, koopt de auto die hij altijd had willen hebben en begint fanatiek te trainen. Iedereen denkt aan een midlife-crisis maar Lester ziet zijn veranderingen als iets blijvends. Hoe meer vrijheid hij neemt, hoe gelukkiger hij wordt. Dit wordt hem niet in dank afgenomen door zijn vrouw en dochter. Uiteindelijk leert Lester dat voor ultieme vrijheid ook een ultieme prijs wordt betaald!

Regisseur: Sam Mendes
Speelduur: 117 minuten


naar het begin van de paginaTroubled water


Datum: dinsdag 28 maart
Locatie: Trefpunt Thesinge
Tijd: Vanaf 19.30 uur bent u welkom om alvast een kop koffie te drinken. De film start om 19.45 zodat er nog tijd is voor een nagesprek.
Contact: Kees Brak

Troubled water
De film verhaalt over een jongen, Thomas, die na een gruwelijke daad in zijn jeugd voor langere periode naar de gevangenis moet. Na zijn vrijlating moet hij zijn leven weer op zien te bouwen. “Het was een ongeluk”, zegt Thomas gedurende de film herhaaldelijk, terwijl wij in korte flashbacks te zien krijgen hoe hij destijds met een vriend een kinderwagen met daarin de jonge Isak meenam. In de gevangenis ontdekt Thomas zijn talent voor orgelspelen en als hij vrijkomt solliciteert hij direct naar een baan als orgelspeler in de plaatselijke kerk. De pastor daar is de beeldschone Anna die samen met haar zoontje Jens de ideale tweede kans aan Thomas kan bieden. Intussen heeft Agnes, de moeder van Isak, het verlies van haar kind nooit kunnen verwerken, omdat de waarheid nooit naar boven is gekomen. Met twee geadopteerde kinderen en man Jon aan haar zijde, gaat ze in het tweede deel van de film op zoek naar de waarheid.

Regisseur: Erik Poppe
Speelduur: 116 minutennaar het begin van de pagina
Meditatie en Klooster


MEDITATIEAVONDEN EN KLOOSTERWEEKEND

Datum: 28 sept, 24 okt, 24 nov, 19 dec, 11 jan, 9 febr
Kloosterweekend van 3 t/m 5 maart
Locatie: Kloosterkerk Ten Boer
Toegang via Kloosterstee
Tijd: De avonden beginnen om 20.00 uur en worden geleid door
Frits Postema
Let op! 24 okt en 19 dec start om 20.30
Contact: Margreet van Nijen (050 2308679)

Meditatie is een manier om even alle drukte en dagelijkse beslommeringen achter je te laten om in de stilte weer op adem te kunnen komen.
Meditatie is een vorm van inspanning en ontspanning tegelijk wat onder meer tot doel heeft jouw gedachtestroom te controleren en te sturen. Het is zeker geen ‘geiten-wollen-sokken-gedoe’.
Meditatie hoort thuis in het gebied van het ‘leerhuis’. De kerk is niet alleen een ‘vier-huis’, maar ook een ‘leer-huis’. Het samen oefenen in concentratie is een vorm van catechese.
Meditatie is voor alle leeftijden.
De serie meditatieavonden wordt ieder jaar afgesloten met een kloosterreis. Op dit moment is nog niet bekend welk klooster bezocht zal worden.

naar het begin van de pagina
Leerhuis Stedum


Leerhuis Stedum

Data 4 okt 2016, 22 nov 2016, 17 jan 2017, 28 febr 2017
18 apr 2017, 23 mei 2017
Locatie variërend, eerste datum in Stedum
Tijd 20.00 uur
Contact Albert Haak (a.j.haak@ziggo.nl)

Het leerhuis is bedoeld om als christenen met elkaar in gesprek te zijn over zaken die ons bezig houden. De eerste avond zal ds. Kok aanwezig zijn en wordt afgesproken wat het onderwerp voor dit seizoen zal zijn. Uiteraard kan de switch naar een ander onderwerp gemaakt worden als dit zich aandient.naar het begin van de pagina


Bijbels Hebreeuws


Bijbels Hebreeuws

Datum 22 februari 2017
Locatie Trefpunt, Stedum
Tijd 20.00 uur
Contact Sanne Werkman, 06-16944189 / sannewerkman@gmail.com

Op deze avond duiken we verder met elkaar in de brontaal van het Oude Testament. We zullen onze kennis opfrissen van het alfabet en de blik waarmee de oude rabbijnen naar het Woord van God keken. Wat valt er nog meer te ontdekken in de letters en woorden van het Hebreeuws? Welke wereld ligt erachter verborgen?

Deze cursusavond is een vervolg op een eerdere cursus Bijbels Hebreeuws. Mochten er nieuwe belangstellenden zijn die deze eerdere avond niet hebben bijgewoond, dan kunnen zij een mailtje sturen of bellen. Wellicht kan er een introductieavond worden georganiseerd of kan de cursusavond worden aangepast. Mensen die niet lid zijn van onze clustergemeenten zijn ook welkom.


naar het begin van de pagina


Verlengde uitdaging


Verlengde uitdaging: Ik geloof

Datum 6 oktober, 10 november, 15 december 2016 ,
19 januari, 23 februari, 30 maart, 11 mei 2017
Locatie 6 oktober bij de familie van Beesten, Thesingerweg 15, Thesinge
Tijd 20.00 uur
Begeleiding Elke bijeenkomst wordt door één of twee mensen voorbereid,
ds. Elisabeth Posthumus Meyjes is altijd aanwezig
Contact Erna Elzes, erna.elzes@gmail.com
Maximale groepsgrootte 10 personen

Je hebt belijdenis gedaan of je zou het wel willen doen, maar je hebt ook een heleboel vragen.
Pinksteren 2016 deden zeven mensen belijdenis na een half jaar intensief praten, vragen en Bijbellezen. De eerste publicatie is een boekje waarin ieder een zelfgeschreven geloofsbelijdenis heeft gezet. Belijdenis doen blijkt geen eindpunt maar een nieuw begin. Zeven mensen gaan verder met praten en vragen en Bijbellezen.
De groep staat open voor nieuwe mensen. We ontmoeten elkaar op donderdagavonden steeds bij iemand anders thuis. De bijeenkomst wordt steeds door een of twee van de leden van de groep voorbereid. Er is ook een traditie van erg lekkere meestal zelfgebakken taart bij de koffie of thee. Vanwege de huiskamercapaciteit is de maximale groepsgrootte tien personen.
Wie het eerst komt…. Heeft een plek. Als er veel belangstelling is starten we een tweede groep.


naar het begin van de pagina


Zingen met Sanne


Zingen met Sanne

Datum: Do 8 december
Locatie: Hoeksteen Ten Post
Tijd: 20.00 uur
Inleiding: Sanne Werkman

Op het nieuwe liedboek staat: “zingen en bidden in huis en kerk” en dat is precies hoe de avond “zingen met Sanne” wordt ingevuld. Op deze avond wordt u meegenomen in het liedboek dat prachtige teksten kent op mooie melodieën.


naar het begin van de pagina
Ongeveertig


Ongeveertig
Een vrije gesprekskring voor vroege dertigers tot vroege veertigers en daar omheen.

Datum via datumprikker
Locatie Volgt
Tijd 20.00 uur
Contact Clusterpredikant Ds. René Kok
clusterpredikantrkok@gmail.com

Zo in het midden van je leven met of zonder gezin en werk, het is een hele drukke tijd. En je zou wel meer willen. Tijd om eens stil te staan, bij jezelf, hoe het gaat, hoe je in het leven staat. Geloven? Voor sommigen is de kerk nog vanzelfsprekend, voor anderen veel minder.
Het is al zo druk. Niet dat er niets meer is. Maar het moet je wat zeggen voor je leven nu, je moet er wat aan hebben. Levensvragen en geloofsvragen, het loopt door elkaar heen. Maar met wie kan je dat zo bepraten, daar samen eens, in goed vertrouwen, een gesprek over hebben?

In Ongeveertig willen we juist dat doen: in gesprek gaan met elkaar wat je beweegt, wat je raakt, waar je vragen hebt. Leven en geloven samen. En in die volgorde. Niet om met allerlei antwoorden te komen of te zeggen hoe het moet. Maar elkaar te bemoedigen, met humor, troost, inspiratie, verhalen, vragen en luisteren.
Iets delen van je levensverhaal. Zo ver je dat wilt. En daarin ontdekken dat je er samen rijker van wordt.

De opzet is eenvoudig. In het begin neem ik een tas met materiaal mee, veel in spelvorm, geen moeilijke dingen, maar genoeg om met elkaar aan de hand daarvan in gesprek te gaan. We komen dan zelf wel bij vragen, onderwerpen voor een volgend gesprek.
We komen met een zekere regelmaat bij elkaar, dat organiseren we via Datumprikker. En de luxe, je bent vrij om wel of niet te komen, ook al kom je maar een enkele keer in het jaar. Je staat gewoon in de mailinglijst. Via datumprikker zetten we data vast. Een week van tevoren krijg je een mail met de vraag of je komt of niet en bij wie we thuis welkom zijn. We verwachten wel dat je meldt of je wel of niet komt.
Zijn er minimaal 6 mensen? Dan gaat het door. Zo niet dan schuiven we door naar de volgende datum.


Wie zijn welkom?
We denken in de eerste plaats aan mensen in de leeftijd 30 –40 en daar omheen.
Voor wie geloven wat betekent (maar dat hoeft helemaal niet duidelijk te zijn).
Voor wie het niet speelt of je lid bent of geen lid bent van een kerkgenootschap.
Die bereid zijn elkaar de ruimte te geven en te luisteren.


naar het begin van de pagina


Eet mee in Kloosterstee


Eet mee in Kloosterstee

Datum: di 15 nov , wo 25 jan, do 16 febr, di 21 mrt
Locatie: Kloosterstee
Tijd: 18.00 tot 19.30 uur
Kosten: 5 euro p.p
Aanmelden: bij de uitgang van de kerk of telefonisch
bij Aafje Mellema 3023872 of Willy Westerhof 3022244

Vindt u het leuk om met een groep mensen te eten?
Een kookgroepje bereidt het komend seizoen 4 keer een eenvoudige maaltijd en u bent van harte welkom om aan te schuiven en gezellig mee te eten.naar het begin van de paginaHelpen in Kenia


Helpen in Kenia
Een drup op de gloeiende plaat? Of ........

Datum: wo 18 januari 2017.
Locatie: Trefpunt Stedum
Tijd: 20.00 uur
Contact: Brenda Tillema Brendatillema@me.com

Onze ervaringen van een reis naar Kenia voor stichting Help Afrika.
Ook verkoop van zelfgemaakte kaarten uit Kenia (€2,50 per stuk)naar het begin van de pagina


De Bijbelquiz


De Bijbelquiz

Datum wo 30 november
Locatie GK Stedum
Tijd 20.00 uur (vanaf 19.30 uur koffie)
Contact Peter Tillema tillema.p@home.nl

De Bijbelquiz is een jaarlijks terugkerende quiz, meestal in november, welke wordt gemaakt en aangeleverd door het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Het ene jaar wordt de quiz plaatselijk gehouden en het andere jaar regionaal. Dit jaar wordt de plaatselijke quiz aan een nog breder publiek aangeboden en kunnen ook de clusterkerken deelnemen. De quiz is goed te vergelijken met de quiz op tv bij omroep EO. Met een beamerpresentatie worden de vragen middels foto's, filmpjes en muziek ingeleid. Het programma biedt een vragenronde met vervolgens een interessante antwoordronde en een heuse finale. De presentator Peter Tillema en beamerman Kees Vriezema verzorgen jaarlijks deze quiz in Stedum (plaatselijk) of in Winsum (regionaal) en bieden het dit jaar namens het NBG in het cluster aan, in samenwerking met andere kerken. Er wordt veelal in teamverband gespeeld maar ook individueel meespelen is mogelijk. De finaleronde wordt door de twee beste deelnemers van deze avond gespeeld.

Opgave vooraf is niet noodzakelijk, u kunt als persoon maar ook als team deelnemen.


naar het begin van de pagina
Kloosterpad


Het Kloosterpad van 1453
een bedevaart in het oosten van Friesland.

Datum za 29 okt, 11 mrt en 13 mei
Locatie Vertrek vanaf Hendrik Westerstraat, Ten Boer
Tijd in overleg
Contact Lina Mensinga

Het Kloosterpad 1453 loopt tussen Drachten en Dokkum en is dankzij handelsbelangen in de middeleeuwen een goed gedocumenteerde verbinding in Oostergo. De meer dan 550 eeuw oude handelsroute is in de huidige wegen en paden terug te vinden. Er zijn stukken die de authentieke middeleeuwse sfeer nog ademen, maar veel gedeelten zijn aan de schaalvergroting van het verkeer aangepast. De middeleeuwen kunnen niet op het gehele Kloosterpad worden teruggeroepen, maar aangename alternatieven die maar weinig van de oorspronkelijke route afwijken en drukke verkeerswegen vermijden, zorgen voor een sfeervolle en historisch zeer verantwoorde route voor wandelaars en fietsers. Het Kloosterpad is niet een aardige, verzonnen route, maar door de eeuwen heen gelouterde middeleeuwse weg. De route start in Drachten bij het Karmelklooster en via Oudega (St. Agatha kerk), Nijega (voormalige Hervormde kerk), Sumar (de dorpskerk), Burgum (de Kruiskerk of St. Martinuskerk), Feanwâlden (de Schierstins), Rinsemageest (de St. Alexanderkerk), Sybrandahuis (kerkje in romaans-gotische stijl) en Damwâld (voormalige Hervormde kerk van Akkerwoude en Murmerwoude, Vermaningskerk en Protestantse kerk) komen we uiteindelijk in Dokkum aan (Grote of St.Martinuskerk, Bonefatiuskapel en Processiepark). Een tocht van ruim 40 km, als men in één stuk doorloopt, zonder alle zijwegen erbij te nemen. Maar ook daar staan juist een paar pareltjes en dus wordt de route langer. De route wordt in 3 stukken gelopen om zoveel mogelijk al het moois te zien.

Etappe 1 loopt van Drachten via Oudega en Nijega naar Sumar en is ongeveer 20 km.
Etappe 2 loopt van Sumar via Burgum en Feanwâlden naar Damwâld en is ongeveer 20 km. lang
Etappe 3 is een rondwandeling van Damwâld via Sybrandahuis naar Dokkum en dan terug naar Damwâld en is ongeveer 17 km. lang.


naar het begin van de pagina


Lijdensweek 2017


Lijdensweek 2017 (de week voor Pasen)

Het Nederlands Bijbel Genootschap organiseert vanaf de maandag alle avonden in de lijdensweek een bijeenkomst in een kerk in Stedum, waarin een korte viering wordt gehouden. Nadere informatie volgt in de kerkbladen.


naar het begin van de paginaGebedsweek 2017


” Jullie zullen Mij aanroepen en tot Mij bidden, en Ik zal naar jullie luisteren ”
Jeremia 29:12 NBV


Elke 3e week van het nieuwe jaar wordt er weer een Week van Gebed georganiseerd.
Deze wordt georganiseerd door de Raad van Kerken in Nederland en sluit aan bij het internationale gebed. Over de gehele wereld komen kerken bij elkaar om gezamenlijk te bidden voor de nood in de wereld.

Ook Ten Boer doet hier al enkele jaren aan mee. Inmiddels wordt er gezamenlijk gebeden door de beide PKN kerken (Gereformeerd en Hervormd) en de EGTB (Evangelische Gemeente Ten Boer). Hierbij wordt gebruik gemaakt van gebedsmateriaal van Missie Nederland.

De interkerkelijke gebedsbijeenkomsten worden tijdens de gebedsweek elke avond gehouden, afwisselend in de verschillende kerken.

Het is een fijne en bijzondere ervaring om zowel interkerkelijk als internationaal samen te bidden tot onze Vader in de Hemel.

De Week van Gebed 2017 is van zondag 15 januari tot en met zondag 22 januari.
Allen van harte welkom!

Gebedsgroep GK Ten Boer
Bouko Feitsma 050-3021692
Sake van der Goot 050-30230177naar het begin van de pagina
Gemeente Groei Groepen


Gemeente Groei Groepen
De Gemeente GroeiGroep is een vorm van gemeenteopbouw waarbij het gaat om het groeien in Geloof, in Gemeenschap en in Gastvrijheid(GGG). In de GGG willen we het geloofsgesprek stimuleren.
Op dit moment hebben wij 7 Gemeente Groei Groepen in onze gemeente . Eens in de 14 dagen komen wij bij elkaar in een huiskamer rond een open Bijbel. Onder het genot van koffie /thee wordt er op een ontspannen manier met elkaar gesproken over een les, waarin we proberen de bijbel zoveel mogelijk toe te passen op ons dagelijks leven. Naast de lessen is er nog veel ruimte voor persoonlijk gesprek.
We hebben verschillende groepen, van een 20 + groep tot een ouderen groep 65+, dus het is voor alle leeftijden.
De groepen komen op verschillende dagen/tijden bij elkaar ; zo is er o.a. een zondagavondgroep en een aantal groepen op een doordeweekse avond of ochtend.
Wij gebruiken materiaal van het EW www.ewv.nl Het komende seizoen zal het gaan over de Psalmen.
Wil je(een keer) meedoen of een eigen groep starten in je dorp/gemeente of wil je meer informatie, dan willen we je daar bij helpen en kun je contact met ons opnemen.
Als gespreksleiders worden we 4x per jaar toegerust door Peter Elzinga zodat je wat meer achtergrondinformatie hebt gekregen over het thema en kan je ook je vragen delen met andere groepsleiders.

Meer info bij GK Ten Boer:
Menke Wietsma 050-3021935
Sake van der Goot 050-3023177

naar het begin van de paginaInstructie bezoekwerkers


Instructie avond voor bezoekwerkers in de kerk

Datum: 26 oktober, 27 oktober
Locatie: Menorah, GK Ten Boer
Tijd: 20.00 uur
Leiding: ds. Peter Elzinga
Contact: Jelte vd Woude (3023405)

Mensen bezoeken namens de kerk, is niet altijd gemakkelijk. Een gesprek over koetjes en kalfjes lukt vaak nog wel. Hoe kun je met de mensen die je bezoekt in gesprek komen over hun geloof, en hoe zij Jezus willen volgen in hun leven?
Over dit onderwerp “discipelschap”, gaan we met elkaar in gesprek.
Er is ruimte om je eigen vragen naar voren te brengen . Ook is er ruimte om positieve of negatieve ervaringen uit het bezoekwerk met elkaar te delen.naar het begin van de pagina
Jeugd


Kinderclub voor basisschooljeugd

Datum: woensdagmiddag; datum volgt nog
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Kloosterstee, Ten Boer
Contact: Mariska Kroon en Atje Schriever; rm.kroon32@gmail.com

Vijf keer per jaar is er voor de kinderen van de basisschool Kinderclub. Bij de Kinderclub staat creativiteit en gezelligheid voorop. We bieden altijd verschillende knutselopdrachten aan waarbij je je creativiteit de vrije loop mag laten. Elke keer ga je met iets anders naar huis. Het is al bijna een traditie dat we daarbij rond Pasen eieren zoeken en het seizoen afsluiten met spelletjes en bingo.
Hou je van knutselen en spelletjes doen, kom dan zeker eens kijken. De middagen zijn op woensdag, van 14.00 tot 16.00 uur, in Kloosterstee. De middagen worden aangekondigd op de website, via de afkondigingen en op school op de publicatieborden. Je mag ook altijd een vriend, vriendin of klasgenoot meenemen. Wil je meer informatie, of wil je een uitnodiging via e-mail ontvangen, stuur dan een berichtje.


naar het begin van de pagina
CJVDatum eens per drie weken op zondagavond
Locatie Stedum/ Ten Post
Contact Matthijs Vast / jmvast@gmail.com


Eens per drie weken op de zondagavond zoeken de CJV-jongeren elkaar op in Stedum en Ten Post. De avonden zijn vooral gezellig en de onderwerpen worden door de deelnemende jongeren zelf bepaald. Dit varieert van breed maatschappelijk tot actuele items. Gedurende het jaar organiseert de jeugd diverse acties om het kampweekend te bekostigen en is jaarlijks de organisatie van een jeugddienst een vast onderdeel. Het jaar wordt iedere keer leuk gestart en geëindigd.naar het begin van de paginaSjops


Sjops: workshops voor het leven!

Wat ga je als 12 tot 16-jarige doen? Met je leeftijdsgroep maak je een keuze uit een aantal workshop programma’s en trek je erop uit en ontmoet je diverse mensen op bijzondere locaties.

Aan het begin van het seizoen wordt iedereen die we kennen uitgenodigd. We proberen groepen te vormen van alle leeftijden van 12, 13, 14, enz. (als dat niet lukt, dan pakken we twee leeftijden bij elkaar). Door de samenwerking met andere clusterkerken kan de groep groter worden Het hele seizoen trekt de groep samen op onder begeleiding van één of twee vaste begeleiders. In september tijdens de eerste bijeenkomst krijgen de groepen een menu met een grote keuze aan workshops.

En dat is nou zo leuk! Vanaf dat moment bepaal jij waar het over gaat. De programma’s zijn bedoeld om iets te ontdekken. Dit kan over muziek, film, tekst, symbolen, bibliodrama of bijvoorbeeld mediteren gaan. De gespreksprogramma’s roeren onderwerpen aan waarmee je als jongere mee te maken krijgt: levensvragen, de Bijbel, kerk of wel/niet geloven. Je gaat op pad, komt in gesprek met mensen die betrokken zijn bij bijzondere projecten of werkzaam zijn in een speciale omgeving. Met de gemaakte keuzes en met je ervaringen kun je vervolgens meewerken aan een jeugddienst of aan een andere bijzondere viering.

Op deze wijze voegen we club en catechese ineen en houd je zelf de regie. Het programma zoek je met je groep uit, je bepaalt zelf een datum (van september tot april) en je ontmoet allerlei mensen, die enthousiast zijn en geloven in wat ze doen.

Met je begeleiding wordt gezorgd dat data worden vastgelegd , afspraken worden gemaakt en zij zijn voor jou het aanspreekpunt bij vragen of onduidelijkheden.
En ouders: we gaan taxiën!

De Sjops-leiding
Grietha Kruidhof | Simone v.d. Laan | Ingrid Kort | Ria Ziengs | Erik Bulthuis | Esther Grotenhuis |

Klik voor nadere informatie de volgende link:
Zin in de Sjops!
naar het begin van de pagina

Jeugd Geref. kerk PKN T.B


Jeugdactiviteiten Geref Kerk PKN Ten Boer

Kindernevendienst: elke zondag tijdens de ochtenddienst is er Kindernevendienst voor de kinderen van de basisschool. Zij gaan in 4 groepen op hun eigen niveau aan de slag met een Bijbelverhaal. We gebruiken hierbij de methode: “vertel het maar”.

Kinderoppas: elke zondag tijdens de ochtenddienst is er kinderoppas voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen kunnen tijdens de collecte opgehaald worden door de ouders, zodat zij het laatste lied en de zegen mee krijgen.

Catechisatie: Er is catechisatie voor de jeugd vanaf 12 jaar in 4 groepen. De catechisatie start in september na de startweek. De jeugd krijgt hiervoor een persoonlijke uitnodiging
12/13 jarigen: elke maandagavond om 19.00 uur
14/15 jarigen: elke maandagavond om 20.00 uur
16+: dinsdagavond om de 2 weken om 20.00 uur
18+: om de 2 weken, dag en datum in overleg met de groep

IMPACT: is een gezellige jeugdclub voor 2 groepen: Impact Kids (groep 7 en 8 van de basisschool) en Impact Young (12- 15 jarigen). Zij komen om de 3 weken op vrijdagavond bij elkaar, de data voor seizoen 2016/2017 zijn nog niet bekend.

CJV: is een gezellige jeugdclub voor jongeren vanaf 16 jaar. Ze komen om de 2 weken op zondagavond bij elkaar, voor serieuze gesprekken/discussie, ontspanning, samen eten, sportieve activiteiten etc. De data voor seizoen 2016/2017 zijn nog niet bekend.

20+ Gespreksgroep: is voor jongeren vanaf 20 jaar. Zij komen om de 2 weken bij elkaar, dag data in overleg met de groep. Zij volgen het materiaal van de gemeentegroeigroepen.

Blister: is een jeugdsoos voor de jeugd vanaf 13 jaar. Ongeveer 1 keer per maand proberen we een avond te organiseren, met muziek, ontspanning, spellen als darts/poolbiljart/ tafelvoetbal. Data zijn nog niet bekend. De avonden zijn alcoholvrij.

Blister tijdens koffiedrinken: op de zondagen dat er na de ochtenddienst koffie drinken is in Menorah, is voor de jeugd Blister open. Er is daar voor hun een glas frisdrank, wat lekkers, een muziekje en wat spelletjes.


naar het begin van de pagina