Spring naar inhoud

Jaarthema

De kerk is het lichaam van Christus. We maken daar allemaal deel van uit en Jezus Christus is, letterlijk en figuurlijk, het hoofd. Dat betekent dat Hij het voor het zeggen heeft , en dat een kerk zonder Christus, is als een kip zonder kop. Het loopt misschien nog even rond, maar is eigenlijk al dood.
Dit beeld, dat we op verschillende plaatsen in de bijbel tegenkomen, vertelt ons iets over de verhouding tussen Jezus Christus en ons. Het vertelt ons ook iets over de manier waarop wij als gemeenteleden met elkaar verbonden zijn.

Ons jaarthema is deze keer “dit is mijn lichaam”. Het is een beeld van de kerk, en het zijn ook de woorden die Jezus uitspreekt tegen zijn leerlingen, vlak voor Zijn dood aan het kruis.
Onze Heiland Jezus Christus vráágt niet om een offer, maar wordt Zélf het offer, dat ons opnieuw verbindt met God. Daar klopt het hart van ons geloof.

We gaan dit jaar op verschillende manieren nadenken over de kracht van samen geloven in een verbrokkelende samenleving. Wat betekent het voor mij, de manier waarop ik geloof, de manier waarop ik met de gemeente verbonden ben, en de plaats die ik in de gemeente inneem.

1 gedachte over “Jaarthema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *