Spring naar inhoud

Video inzenden

VOORBEREIDING
1. Film je video overdag, wanneer er genoeg licht is.
2. Als je binnen filmt zorg er dan voor dat radio, TV of andere vormen van muziek uit zijn. Ga bijvoorbeeld ook niet in de keuken staan, waar je de koelkast hoort.
3. Als je buiten filmt zorg er dan voor dat het ergens beschut is zodat je geen wind hoort.
4. Hou je hand niet voor de microfoon of laat iemand anders filmen. Ook kun je de camera ergens neerzetten.
5. Houdt de camera horizontaal, zodat de video ook op de laptop en computer het beeld vult.
6. Sta niet te ver weg van de camera, anders wordt het lastiger om je te verstaan.
7. Probeer de opnamen zo goed mogelijk te doen, maar als dit niet lukt kan ik nog wel knippen in de video. Je kunt ook verschillende video’s maken, deze voeg ik dan tijdens de montage samen.
8. Richt voor een maximale tijd van 5 t/m 6 minuten.

VERSTUREN
Je hebt nu de video waarschijnlijk opgenomen op je telefoon, maar hoe verstuur je deze? De video zal te groot zijn om via de mail te versturen en daarom gebruiken wij WeTransfer, hier is hoe je dat doet.
1. Eerst moeten we de app downloaden. Als je een Apple apparaat hebt ga je dan naar de App Store en als je een android apparaat hebt ga je naar de play store.
2. Hier zoek je naar wetransfer en zal de app verschijnen, ‘Collect: Save and share ideas’ Druk op download.
3. Nu je de app hebt gedownload kun je hem openen. Druk onder in op “Boards” en druk vervolgens op het blauwe rondje met het witte plusje. Druk nu op “Create new board”
4. Vul hier je naam in zodat ik weet wie de video stuurt en druk op het blauwe vinkje. Nu hebben we een bord aangemaakt waar we de video’s op kunnen opslaan.
5. Om de video of video’s op te slaan drukken we weer op het blauwe rondje met het witte plusje. Selecteer “Photos or videos”
6. Het kan zijn dat dit er anders uitziet bij jou, maar het idee is hetzelfde. We moeten nu namen de video of video’s selecteren die we hebben opgenomen. Druk nu op video’s en selecteer de video. Als je meerdere video’s hebt kun je de eerste lang ingedrukt houden nu kun je op de rest van de video’s drukken om te te selecteren. Als je de video’s geselecteerd hebt druk je op openen
7. Nu hebben we de video of video’s toegevoegd en moeten we de link delen met mij. Om dit te doen druk je bovenin op “Share” Druk vervolgens op “Edit and view” nu kun je de link met mij delen. Als je mijn mobiele nummer hebt dan kun je hem via whatsapp sturen en anders moet je op email drukken.
8. Vul hier mijn email adres in: svandergoot@kpnmail.nl en druk op versturen.
9. Wanneer je op “share” drukt begint de app met het uploaden van de video’s, het kan dus zijn wanneer je video’s lang zijn dat het wat langer duurt totdat deze zijn upgeload. Onderin zie je de vooruitgang, laat dit open staan totdat het 100% is.