Spring naar inhoud

Kledingbank Maxima

Maxima is een vrijwilligersorganisatie met 6 kledingbanken in de provincie Groningen die inwoners met een laag inkomen elk half jaar voorziet van gratis kleding en schoenen. Zie voor meer informatie: www.kledingbankmaxima.nl
De kleding is afkomstig van modezaken en vanarticulieren. Nieuwe kleding, gedragen kleding en accessoires worden ingezameld, gesorteerd en gepresenteerd in de winkels. Maxima is een modezaak zonder kassa!
Doelstelling is om mensen te helpen op weg van minima naar maxima: mensen met een bijstandsuitkering of een inkomen iets boven de bijstandsnorm, zoals ZZP'ers. Kledingbank Maxima is een particulier initiatief; alle werkzaamheden worden gedaan door vrijwilligers. Er werken voornamelijk mensen uit de doelgroep.
Maxima Delfzijl
Kledingbank Maxima Delfzijl is er voor inwoners uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Ten Boer. Inwoners uit Ten Boer kunnen er gaan winkelen met hun Stadjerspas. Maxima is gevestigd op de 1e etage van de Bibliotheek in Delfzijl, Oude Schans 23. Openingstijden zijn: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 16.30 uur.
In de winkel kunnen mensen ook even tot rust komen en anderen ontmoeten. Daarom is er een koffietafel met gratis koffie, thee en limonade en er zijn verschillende activiteiten voor de bezoekers en hun kinderen.
Kleding is slechts één aspect aan de bestrijding van armoede. In feite gaat het erom om mensen te ondersteunen op weg naar een betere leefsituatie.
Kleding en schoenen zijn welkom!
Omdat er elk half jaar meer dan 800 bezoekers worden ontvangen, is inbreng van kleding en schoenen van harte welkom.
Vooral aan kinder- en herenkleding is behoefte.

De diaconie.