Spring naar inhoud

Weggeefwinkel

Samen maken we de wereld een beetje leuker.

Weggeefwinkel Ten Boer. (WGW)

Wist u dat er al ruim 4 jaar (sinds 27 sept. 2014) een Weggeefwinkel in Ten Boer is, waar u GRATIS kunt shoppen: kleding, schoenen, speelgoed, leuke hebbedingetjes enz.

Het idée hierachter is dat deze spullen voor iedereen te verkrijgen zouden moeten zijn. Tegelijkertijd heeft het ook te maken met duurzaamheid. Wat de een niet meer nodig heeft of leuk vindt, kan een ander weer gelukkig maken. We hebben op deze manier al heel wat mensen blij gemaakt. Weggooien kan altijd nog.

Iedereen kan spullen brengen en/of meenemen. Het is geen ruilsysteem, dus je hoeft niet iets te geven als je iets mee wilt nemen (of andersom). De spullen die in de WGW staan, zijn dus niet alleen voor mensen met weinig geld bedoeld. De WGW vraagt geen geld voor de spullen, maar donaties zijn welkom om kleine onkosten te betalen.  De WGW kan geldvrij functioneren, omdat alle medewerkers er vrijwillig werken en voor de huur van de winkel krijgt de Stichting WGW  een subsidie van de gemeente.

Spullen inleveren kan alleen tijdens de openingstijden van de WGW. Alle spullen moeten heel en schoon zijn. Elektrische apparaten moeten nog wel werken. Alles wat binnenkomt wordt zorgvuldig gecontroleerd. Helaas kunnen we geen grote spullen en geen boeken gebruiken door gebrek aan opslagruimte.

Maar niet alleen voor spulletjes zijn wij er. Het sociale aspect staat bij ons hoog in het vaandel; een schouder, een luisterend oor, een kopje koffie/thee…..  Even weer onder de mensen zijn, omdat het leven soms best een beetje zwaar kan zijn.

Openingstijden:

Elke  dinsdag –en donderdag van 10-15 uur  en op de 1e zaterdag van de maand van 10-14 uur.

Het adres van onze gezellige winkel is: Handelsweg 1a , in Ten Boer.

Graag zien wij u een keer bij ons in de WGW binnen komen.

Het team van de WGW