Spring naar inhoud

Predikant

Gonny de Boer is sinds 1995 predikante. Na de studie theologie in Groningen werd ze predikant van de hervormde gemeente Warffum-Breede, waar ze alle ruimte kreeg om de kneepjes van het domineesvak te leren. Na tien jaar maakte ze de overstap naar de Magnuskerk van Anloo, de oudste kerk van Drenthe. De Magnuskerk-gemeente vormt samen met de Dorpskerk en de Laarkerk van Zuidlaren de federatieve PKN-gemeente Anloo-Zuidlaren. Vijftien jaar heeft ze daar met veel plezier gewerkt en weer nieuwe aspecten van het predikantschap verkend, waarna de tijd rijp was om een nieuwe stap te zetten. Sinds 31 januari 2021 is Gonny de Boer voor 60% verbonden aan de Kloosterkerkgemeente van Ten Boer – Woltersum – Sint Annen. De maandag is haar vrije dag, op andere (werk)dagen is zij bereikbaar (voor de gegevens, zie het kopje ‘contact’).

Naast het predikantswerk gaf ze jarenlang les aan de cursus Theologische vorming voor gemeenteleden, in de vakken Oude Testament (Groningen) en Kunst en Kerk (Assen). Op dat laatste vakgebied verzorgt ze af en toe lezingen.
Verder is ze lid van het ensemble Sonus Vita en van de Lutherse Bach Academie en ze volgt zanglessen. Daarnaast houdt ze van wandelen en van lezen.
Gonny de Boer is getrouwd met Job de Heer, kunstvakdocent in het middelbaar onderwijs, en samen hebben ze twee dochters.