Spring naar inhoud

Predikant

peter elzinga

Ds. P.J. Elzinga

Mijn naam is Peter Elzinga. Sinds augustus 2013 ben ik als predikant verbonden aan deze prachtige gemeente. Ik ben getrouwd met Inge, en wij hebben drie kinderen: Meriam, Joas en Daniël.
Voor deze gemeente heb ik twee andere gemeentes mogen dienen: de PKN gemeente Echtenerbrug/Oosterzee, en de PKN gemeente “Op ‘e Noed”.
Al bij het begin van ons huwelijk hebben Inge en ik mogen ervaren dat God ons bij elkaar heeft gebracht om Hem te dienen. Wij hebben daar volmondig ja op gezegd, en staan open voor de weg die God ons daarin wil wijzen, en waar Hij ons maar kan gebruiken.

Het is mijn verlangen om mensen bij Jezus te brengen, ze op te bouwen in hun geloof en naast hun te staan in vreugde en verdriet. Dat hoef ik niet alleen te doen. God heeft ons deze gemeente gegeven, om elkaar tot steun te zijn, en een levende gemeenschap te zijn waar iedereen welkom is, en zichzelf mag zijn.

Bijna elke zondag mag ik het evangelie verkondigen. In mijn prediking staat het Woord van God centraal. Ik ben er van overtuigd dat God niet alleen in de bijbel, maar ook nu nog steeds de levens van mensen ten goede kan veranderen. Als je je hart voor Hem openstelt, en Jezus oprecht wilt volgen, kunnen er bijzondere dingen gebeuren.
Ik beschouw het als een voorrecht om God te mogen dienen. Als je Hem volgt, mag je leven uit zijn liefde, en leer je ook om de mensen om je heen lief te hebben. Waar God verschijnt, verdwijnen pijn, angst en verdriet, en komt er ruimte voor genezing en heelheid.
Dat gun ik ieder mens. Ik hoop dat God mij daarbij wil gebruiken. Tot eer van Hem en tot welzijn van de mensen die wij ontmoeten.