Spring naar inhoud

Werkgroep Fairtrade

Wat is Fairtrade?

Fairtrade betekent: eerlijke handel. Die handel zorgt ervoor dat producten onder eerlijke handelsvoorwaarden worden verhandeld met respect voor mens en milieu.
Daar doen wij als Kloosterkerk gemeente graag aan mee. Wij willen een zogenaamde ‘fairtrade’ kerk zijn, een gemeente met een blik naar buiten gericht op de wereld.
Binnen onze gemeente willen wij activiteiten ontplooien, die te maken hebben met de zorg voor deze wereld, bijvoorbeeld door fairtrade producten te gebruiken. Door dit actief uit te dragen zorgen we dat anderen geïnspireerd worden om ook in actie te komen.

De drie criteria waaraan we als fairtrade kerk moeten voldoen zijn:
1. Gebruik van fairtrade producten.
We schenken in onze kerk Rioba koffie en thee.
2. Communicatie over fairtrade.
We communiceren over fairtrade via ons kerkblad ‘Halverwege’, via onze website https://www.pkntenboer.nl/hervormde en via de lokale media.
3. Acties voor fairtrade.

We gaan jaarlijks tijdens de fairtrade week (eind oktober) in samenwerking met de wereldwinkel een markt met fairtrade producten in de kerk organiseren.
Aan de hand van deze drie criteria willen we ons inzetten voor duurzame en economische ontwikkeling van mensen in de ontwikkelingslanden.

Werkgroep Fairtrade Kloosterkerk:
Gerardus Buruma
Lenie Havinga