Spring naar inhoud

Collectedoelen november, december en januari

Doelen collectes komende 3 maanden:
November: Eigen gemeente/bloemendienst en oogstdienst.( Zie de nieuwsbrief 21 okt.)
December: Kerstproject “Kerk in Actie”.
Januari 2023: Stichting Mensenkinderen.

Collecte november:
Bloemen en oogstdienst:
De collecte van november willen we graag onder uw aandacht brengen. Iedere zondag wordt iemand uit de gemeente verblijd met een boeket.
Ook bij jubilea en bijzondere gelegenheden worden er bloemen gebracht. Aandacht voor gemeenteleden staat bij ons hoog in het vaandel.

Collecte december:
Kerk in Actie. Kinderen in de knel:
Miljoenen kinderen op deze wereld groeien op in een onveilige situatie. Honger, oorlog, geweld,
uitbuiting, achterstelling …..De lijst met problemen waar deze kinderen mee te maken hebben is lang en maakt somber. Kerk in Actie komt voor hen op. Juist met Kerst verdienen deze kwetsbare kinderen extra aandacht en steun. Door verschillende projecten op te zetten voor de kinderen in de vluchtelingkampen tracht Kerk in Actie deze kinderen een veilige omgeving te bieden met vooruitzichten op een betere toekomst. Doe daarom mee met de jaarlijkse
kerstcollecte “Geef Licht”.

Collecte januari 2023:
Waar staat Stichting Mensenkinderen voor:
Ze helpen kinderen, gezinnen, gehandicapten en bejaarden in Albanië, Armenië en Moldavië voor wie niemand anders zorgt. Ze werken uitsluitend via kerken en lokale organisaties.
De projecten zijn concreet, uitvoerbaar en bieden directe hulp. Mensenkinderen stuurt geen (dure) transporten, ze kopen de goederen in het land zelf. Dat is veel efficiënter en het stimuleert ook de lokale economie. Zo wordt uw gift als het ware dubbel besteed.
Ze zetten zich al sinds 2003 in voor de allerarmsten in Oost-Europa. Daarnaast geven ze voorlichting om groepen en individuen te motiveren zodat deze betrokken raken bij het helpen en dienen van de naaste in nood. Hoewel Mensenkinderen een christelijke organisatie is, verlenen ze hulp ongeacht religie of etnische achtergrond.
Met uw donatie helpt u projecten te realiseren.
De inwoners van Oost-Europa zijn u dankbaar!